Prey Skoro -project succesvol

29/11/2014 13:05 - Redactie dWT Online

De Prey Skoro, de voorschoolse educatie, is een groot succes. Foto: Jason Leysner  

 

PARAMARIBO - Na vijf jaar kan Prey Skoro een succes worden genoemd. Dat kwam naar voren tijdens een symposium in verband met het eerste lustrum van de voorschoolse educatie van peuters van twee en een half tot vier jaar. De resultaten hebben aangetoond dat deze peuters betere resultaten halen in het basisonderwijs.

 

"De leerlingen kunnen zich over het algemeen beter concentreren, zij taakgerichter, hebben minder herhaling nodig en werken nauwkeuriger als ze in het regulier onderwijs terecht komen", zegt Yvonne Karels-Helslijnen manager van de Prey Skoro. Het succes is zo groot dat er inmiddels wachtlijsten zijn bij de geveste Prey Skoro’s.

 

Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin zei dat door de vele aanvragen voor voorschoolse projecten er een bureau is geïnstalleerd. Het een en ander moet nog in wetgeving worden vastgelegd."Ik houd niet van experimenteren met onze kinderen. We weten dat Prey Skoro goede resultaten levert, dus staat dat buiten kijf en het bewijs is er ook", aldus Adhin.

 

De voorschool werkt samen met het Minov, RKBO en de EBGS. Wat het programma volgens haar ook succesvol maakt is dat er een ouderprogramma is doorgevoerd in het lesprogramma. "We voldoen aan 81 procent van de internationale voorwaarden omdat we voortdurend bezig zijn met de kwaliteitsslag", zei Karels-Helslijnen.